In Memoriam Joop Straathof


Bij de uitvaart van de op 11 juli overleden Joop Straathof op 16 juli heeft voorzitter Wim Kea van de Stichting Fonds/Stimuflori onderstaande woorden uitgesproken:

Beste familie Straathof en u allen hier aanwezig,

We nemen afscheid van ons gewaardeerd oud-bestuurslid en ambassadeur Joop Straathof, hij was vele jaren als bestuurslid betrokken bij de Bloemenvaktentoonstelling, later HortiFair en de daarbij gevormde stichting Fonds.

Ik leerde Joop beter kennen toen hij samen met Jan van der Lans bij mij kwam om te vragen of ik de bloemenkeuring op HortiFair wilde helpen organiseren. Joop was een man van meedenken en meedoen, sjouwen, vazen vullen, niks was teveel. Maar ook de man van een praatje hier, een grapje daar en zo nu en dan een tip of aandachtspunt. En hij was ook fanatiek, bij de jaarlijkse bowling bijeenkomst ging hij voor de winst.

Hij was een man van de werkvloer, no-nonsense, handen uit de mouwen en maar wel een bestuurslid dat goed kon meedenken. Precies zoals hij zijn hele bestuurlijke loopbaan heeft opgetreden.
En later toen ik in het bestuur van de Stichting Fonds Internationale Vaktentoonstelling kwam, ging hij door op dezelfde voet. Met zijn grote ervaring en heldere geest een prima medebestuurder.

Toen hij in 2018 afscheid nam van ons bestuur is hij benoemd tot ambassadeur van de Stichting, zodat wij konden blijven delen in zijn ervaring. En voor hem, zeker zo belangrijk, hij behield de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij tuinbouwbijeenkomsten, waar hij veel van zijn kennissen uit de tuinbouw kon ontmoeten. Hij vertegenwoordigde ons met verve.

Joop, bedankt voor je collegialiteit en vriendschap en u familie Straathof, wij wensen u veel sterkte om dit grote verlies te dragen.

Met de introductie van www.stimuflori.nl heeft de Stichting Fonds in april 2014 een praktisch initiatief gelanceerd waardoor projecten op het gebied van promotie en innovatie voor de Nederlands sierteeltsector financieel kunnen worden ondersteund.

 

Klik hier voor het Innovatiefonds Hagelunie, dat sectorbreed actief is in landbouw en (glas)tuinbouw.