Groen Doen in de Klas! van de grond

Dit jaar start de educatieve leerlijn ‘Groen Doen in de Klas!’, een initiatief van Flower Factor in samenwerking met Young Crowds. Doelstelling is ‘groen, creativiteit & handenarbeid’ terug te brengen in het onderwijs van de jongere generatie. Stimuflori ondersteunt het project met een initiĆ«le bijdrage.

 

De Stichting Groen Doen in de Klas streeft ernaar om in schooljaar 2018/2019 het lespakket bij 700 basisscholen te introduceren. Het is een unieke combinatie van on-line en off-line: werkboekjes per seizoen en een digitale verdieping. Het lesmateriaal wordt ontwikkeld voor leerlingen in groep 5/6. Leerlingen lezen in het lenteboekje bijvoorbeeld waarom bloemen zo belangrijk zijn, wat de meest populaire lentebloemen zijn en ontdekken hoe een bol uitgroeit tot bloem. Regelmatig worden koppelingen gemaakt tussen het werkboekje en het online platform van Groen Doen in de Klas! Daar vinden kinderen verdiepende opdrachten, filmpjes en video-instructies.

 

Nieuwsbrief maart 2018

Met de introductie van www.stimuflori.nl heeft de Stichting Fonds in april 2014 een praktisch initiatief gelanceerd waardoor projecten op het gebied van promotie en innovatie voor de Nederlands sierteeltsector financieel kunnen worden ondersteund.

 

Klik hier voor het Innovatiefonds Hagelunie, dat sectorbreed actief is in landbouw en (glas)tuinbouw.