Marielle Ammerlaan

Secretaris Stichting Fonds/Stimuflori

Na mijn studie ben ik gestart in de belangenbehartiging voor land- en tuinbouw in West -Nederland. In 1999 de stap gezet naar het familiebedrijf: een rozenkwekerij in de Haarlemmermeer. Omgeschakeld naar snijcymbidium in De Kwakel. Als ondernemer actief in diverse besturen, waaronder Bloemenveiling Aalsmeer, Royal FloraHolland en Innovatiefonds Hagelunie. In 2018 is de kwekerij verkocht. Sindsdien werkzaam bij diverse bedrijven in en rond de tuinbouwsector.

Het nog voltallige bestuur van Stimuflori: Marielle Ammerlaan, Fons Overwater, Cor Vonk Noordegraaf, Wim Kea, Winfried Versluis en Piet Wapperom.

Het destijds voltallige bestuur van Stimuflori: Marielle Ammerlaan, Fons Overwater, Cor Vonk Noordegraaf, Wim Kea, Winfried Versluis en Piet Wapperom.’

Met de introductie van www.stimuflori.nl heeft de Stichting Fonds in april 2014 een praktisch initiatief gelanceerd waardoor projecten op het gebied van promotie en innovatie voor de Nederlands sierteeltsector financieel kunnen worden ondersteund.

 

Klik hier voor het Innovatiefonds Hagelunie, dat sectorbreed actief is in landbouw en (glas)tuinbouw.