Lenteflora in 2021 virtueel

De 88e (!) editie van de Lenteflora in Lisse wordt, gedwongen door de coronamaatregelen, een virtuele. Het bestuur van Stimuflori heeft vanwege deze stap besloten de organisatie voor een tweede keer te ondersteunen. De bijdrage van het fonds komt ten goede aan het promoten van de huis- en schoolbroeicompetitie.

Een fysieke tentoonstelling kan het niet worden, wel een virtuele. Hoe dat er precies gaat uitzien van 19 tot en met 22 februari is nog een verrassing. Bij de broeiwedstrijd krijgen schoolkinderen, scholen en gezinnen eind januari bloempotten ter beschikking om de bollen die erin zijn geplant zo mooi mogelijk in bloei te trekken.
„Een jaar overslaan vanwege corona lijkt ons geen optie, omdat we de opgebouwde band met honderden deelnemers en tientallen bedrijven en organisaties willen behouden. En ook: hoe leuk kan het zijn om de Lenteflora eens op een hele andere, virtuele manier te organiseren? Wie weet wat dat gaat opleveren”, licht voorzitter Ronald van Loon toe.
Het vierde Holland Dahlia Event, ook gesteund door Stimuflori, koos vorig jaar in samenwerking met onder meer Keukenhof en alle deelnemers ook voor een virtuele versie.

Geplaatst 4 januari 2021

Met de introductie van www.stimuflori.nl heeft de Stichting Fonds in april 2014 een praktisch initiatief gelanceerd waardoor projecten op het gebied van promotie en innovatie voor de Nederlands sierteeltsector financieel kunnen worden ondersteund.

 

Klik hier voor het Innovatiefonds Hagelunie, dat sectorbreed actief is in landbouw en (glas)tuinbouw.