Stimuflori Innovation Award naar Kolster voor bijzondere kruisdistel

Aalsmeer, 16 september 2019 – Uit een selectie van vijf nominaties heeft de noviteitenjury van de Nationale Zomerbloemententoonstelling de Stimuflori Innovation Award toegekend aan Kolster in Boskoop voor de kruisdistel Magical Green Globe. Peter Kolster kreeg de prijs, een kunstwerk van Angenelle Thijssen, uit handen van bestuurslid Winfried Versluis van Stimuflori. „Vernieuwend en marktverruimend” was het oordeel van de jury. De tentoonstelling in de Oude Kerk in Naaldwijk trok afgelopen weekend 16.000 bezoekers, duizend meer dan vorig jaar.

De Nationale Zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk is jaarlijks hét podium om de breedte en diepgang van het assortiment zomerbloemen voor een breed publiek te exposeren. Honderd kwekers en veredelaars exposeerden met 366 inzendingen van topkwaliteit een schitterend overzicht van het zomerbloemenaanbod.

Vijf nominaties
De noviteitenjury nomineerde uit dit aanbod vijf kanshebbers voor de eerste editie van de Stimuflori Innovation Award. Naast Eryngium yuccifolium Magical Green Globe van Kolster BV uit Boskoop waren Celosia argentea ‘Turbo Royal Violet’ van Maatschap Van Velden Seuneke, Helianthus annuus ‘Sunrich Up Gold’ van KMB Flowers, Hydrangea macrophylla Royal Palace (classic) van HBA (Hydrangea Breeders Association) en Lisianthus ‘Celeb Chrystal’ van Montana kanshebbers.
Juryvoorzitter Hermen de Graaf benadrukte het belang van innovatie en het benutten van tentoonstellingen als platform om sectorgenoten met elkaar in contact te brengen. „En de Nationale Zomerbloemententoonstelling is een fantastische kans om niet alleen met elkaar van de pracht en praal te genieten, maar ook met elkaar over de kansen in de markt te praten.”

Innovatie essentieel
Juryleden waren naast Hermen de Graaf (De Graaf Van der Zande) Piet Ravensbergen (FleuraMetz), Cock van den Hoek (Flamingo Flowers), Ronald Rauxloh (Hamifleurs) en Eric Klein (Barendsen Bloemenexport).
„Product- en marktinnovaties zijn essentieel om de internationale positie van Nederland als bloemen- en plantenleverancier te borgen en te versterken. Dat is een van de redenen voor Stimuflori om initiatieven als de Nationale Zomerbloemententoonstelling te ondersteunen”, aldus bestuurslid Versluis. „Ook de komende jaren zijn we als sponsor van de partij. Deze tentoonstelling is belangrijk voor de sierteeltsector. Niet alleen als instrument voor promotie, ook als samenbindend evenement voor de collectiviteit.”
-.-.-
Foto:
Winnaar Peter Kolster van de Stimuflori Innovation Award en bestuurslid Winfried Versluis (l) en juryvoorzitter Hermen de Graaf (r) bij het winnende product: Eryngium Magical Green Globe.

Met de introductie van www.stimuflori.nl heeft de Stichting Fonds in april 2014 een praktisch initiatief gelanceerd waardoor projecten op het gebied van promotie en innovatie voor de Nederlands sierteeltsector financieel kunnen worden ondersteund.

 

Klik hier voor het Innovatiefonds Hagelunie, dat sectorbreed actief is in landbouw en (glas)tuinbouw.