Winfried Versluis opvolger van ambassadeur Joop Straathof

Winfried Versluis is sinds 1 januari 2018 in het bestuur van de Stichting Fonds, de oprichter van Stimuflori, de opvolger van Joop Straathof. Straathof was bestuurslid sinds 2003 en bekleedde in de sierteeltsector vele bestuurlijke functies. Bij zijn afscheid van Stimuflori werd hij benoemd tot ‘ambassadeur’.

Met het aantreden van Versluis verzekert het bestuur zich van continuering van de inbreng vanuit de sierteeltsector, met name van de bloembollen en bolbloemen. Dit in combinatie met praktische kennis van de digitalisering. Versluis is van huis uit de bloemsector met de paplepel ingegoten en begon in 2014 zijn eigen onderneming in bemiddeling van bloemen Flowers Connect/Tulips & More. Daarvoor deed hij in verschillende functies bij Royal FloraHolland en Tulpen.nl relevante ervaring op.
„Het is mooi dat we vanuit Stimuflori net dat zetje kunnen geven dat nodig is om projecten in de sierteeltsector hun levensvatbaarheid te kunnen laten bewijzen. Vergelijk het met het doorgeven van maatschappelijk groen, want het fonds is met collectief geld gevormd.”

Winfried Versluis in zijn element tussen de bolbloemen.

Ontstaan en toekomst
Daarmee verwijst hij naar de Internationale Bloemenvaktentoonstelling, die in 2003 opging in de International Horti Fair en als vakbeurs in 2012 voor het laatst is gehouden. Met het fonds dat indertijd resteerde zijn aanvankelijk sierteeltgerichte projecten op de Horti Fair gesteund. Sinds 2014 is onder de naam Stimuflori innovatie in de bloemisterijsector bevorderd en wordt promotie voor bloemen en planten gesteund.

Vanaf 2014 zijn op jaarbasis 48 projecten deels dankzij Stimuflori afgerond. In de komende vijf jaar staan er nu al 27 op de agenda, variërend van onderzoek naar chrysantenteelt op water tot het Bloemencorso Bollenstreek. Het bestuur besluit zes keer per jaar over binnengekomen aanvragen en monitort dan ook de voortgang van in gang gezette projecten. Aanvragen kunnen worden ingediend via dit formulier »

 

Nieuwsbrief maart 2018

Met de introductie van www.stimuflori.nl heeft de Stichting Fonds in april 2014 een praktisch initiatief gelanceerd waardoor projecten op het gebied van promotie en innovatie voor de Nederlands sierteeltsector financieel kunnen worden ondersteund.

 

Klik hier voor het Innovatiefonds Hagelunie, dat sectorbreed actief is in landbouw en (glas)tuinbouw.